Országjárók Köre túrái

Országjárók Köre túrái

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szilveszteri túra 2008

2009.01.02. 21:12 - loyer

 

Eljött a szilveszter napja.
8.45, Moszkva tér: Már szállingóznak a túratársak, de ekkor még nem lehetett igazán tudni, mekkora lesz a létszám az Évzáró túránkon.
9 óra után pár perccel kiderült, mire az utolsó túratársunk (a 43-ik résztvevő ) is megérkezett. Őt ugyan nem várták meg, (csak a túravezető pár emberrel), miközben a többiek, hogy ne a Moszkva téren fagyjanak kockásra elindultak előre a Normafa Sí házhoz a busszal. Mi a következő busszal mentünk utánuk.
Fent a sí házban, a hangulat már tetőfokára hágott, mikor egy furcsa alak berontott és a túravezetőt kereste. Ez nagy derültséget okozott, mert a furcsa álarcos alak a túravezető volt. (Kép) a galériában.
Ezután a túravezető visszaváltozott túravezetővé és elmondta, az éjjel megírt szilveszteri köszöntő versét, amely tetszett a tagoknak. Sajnos azonban, hiába kértük a sí ház személyzetét, hogy engedjék meg nekünk, hogy legalább csak egy pezsgőt kinyithassunk, hogy egymásnak Boldog Új Évet kívánjunk, egy ÁNTSZ rendeletre való hivatkozással ehhez nem járultak hozzá. Ez azonban nem szegte a csapat kedvét a további ünnepléstől. Felkerekedtünk, és kint a sí ház előtt megkezdtük az ünneplést. Folyt a pezsgő, és fogytak a sütött finomságok, sütemények, fasírtok, bejglik, és sajtosok.


Egy idő múlva továbbmentünk a János hegyre, de mivel a reggeli sűrű köd még mindig nem szállott fel, idén nem mentünk fel a kilátóba, helyette folytattuk a Normafánál elkezdett mulatozást, amíg tovább nem indultunk a Szépjuhásznéhoz.
Itt a fele társaság (bár még korán volt mire leértünk, alig múlt 1 óra) elment haza a busszal, miután még egyszer mindenkinek Boldog új Évet kívánt és köszönetet mondott a túravezető. A többiek még maradtak egy kicsit, hogy elfogyasszák a megmaradt pezsgőt és süteményeket, nehogy már szégyenszemre haza kelljen vinni őket.
Végezetül szeretnék köszönetet mondani a résztvevőknek és azon túratársainknak, akik segítettek abban, pezsgővel, süteményekkel, hogy a szilveszteri túránk, jó kedvűen teljen.
Boldog Új évet kívánok mindenkinek!

Schweier László (loyer) túravezető
 

Karácsonyi túra 2008. december 26

2009.01.02. 19:55 - loyer

Sziasztok!

Újra itt...

Boldog, boldog, nagyon boldog Karácsonyt kívánok minden Túratársamnak és Olvasómnak....

Első eset, hogy már a Karácsonyt is együtt töltjük!

Három év után ez az első, hogy együtt a csapat a Szeretet Ünnepén is, nem csak Húsvétkor, Pünkösdkor, vagy éppen augusztus 20-án, és még sorolhatnám...
Ez nagyon jó!

Ennél családiasabb túracsoportot nem tudtok nekem mutatni, ahol Lacink gondoskodik arról, hogy ne aludjál, ne hízzál, ne unatkozzál, hanem gyere - levegőzzél, szórakozzál, ne légy egyedül, és élvezd a túra és szeretet adta lehetőségeket.

Jó ötlet volt túravezetőnktől, hogy - mondván le kell járnunk a felesleges kilókat - az ünnepek alatt fogyasztott sok finomságok után - de szerintem ez csak egy ürügy volt, mert azt szerette volna, hogy akik Karácsonykor is egyedül vannak - ne érezzék a magányt, hanem jöjjenek közénk, érezzék jól magukat, élvezzék társaságunkat.

Moszkva téren találkoztunk, nagyon sokan voltunk, több mint harmincan, meg a Csipet kiskutya - Gili most nem jött - villamosra szálltunk, irány Hűvösvölgy, onnan pedig tovább Máriaremetére.

A templom és környéke szigorú szépségével várt bennünket, nagyon hideg volt, Lacink felolvasott a templom történetéből - idézeik is pár sort, hogy akik nem voltak ott, el tudják képzelni maguk előtt ezt a fenséges látványt.

Máriaremete Budapest városrésze a II. kerületben az egykori Pesthidegkút község területén.
A török kiűzése után elnéptelenedett Hidegkútra - német telepesek érkeztek a Duna forrásvidékéről. A városrész neve egy Csodatevő Szent Mária képre utal, amelynek a másolatát az 1760-as évek elején Thalwieser Katalin hozta magával Svájcból, Maria-Einsiedler búcsújáróhelyről.
A fiatal hölgy a képet a község szélén – a mai templom helyén – egy fára akasztotta, és a környékbeliek ide jártak fohászkodni.
A képnek egy helybeli földbirtokos fakápolnát építtetett 1809-ben, majd özvegye egy kőkápolnát emeltetett.
Híres kegyhellyé vált.
A mai neogót stílusú templomot Kisboldogasszony tiszteletére szentelték 1899. október 1-jén.
A templomkertben szentté avatott Árpád-házi királyaink szobrai találhatók.

Volt mit fényképezni bőven, majd nézzétek meg a galériát.

A templom megcsodálása után elindultúnk a szurdok felé - igencsak havas és jeges úton - de már hétágra sütött a nap, szél sem fújt, úgyhogy zavartalan volt utunk a szurdokban.
A patak vidáman csörgedezett (nyáron rendesen ki volt apadva) most a havas tájon keresztül igencsak impozáns képet nyújtott, a fák csupaszok voltak ugyan, de méltóságteljesek, sziklák között jártunk, láttuk a Remete-barlangot is, de fel nem mentünk, mert már foglalt volt, és nem szerettük volna senki álmát megzavarni....
Ady-liget felé vettük az irányt - ott volt a túra végállomása, de amíg leértünk, addig gyönyörködhettünk a Budai-hegyekben - elénk tárult a Hármashatár-hegy, Csúcs-hegy, János-hegy, a Kaán Károly kilátó, csillagvizsgáló, csipkebogyó erdő szegélyezte utunkat - úgyhogy nem volt mindennapi a látvány, szép tiszta idő volt, élveztük rendesen a panorámát -
majd buszra szálltunk és jöttünk be Hűvösvölgy felé.


Kedves Laci!

Köszönjük Neked ezt a nagyon szép és maradandó karácsonyi túrát, tarsd meg szokásodat, és jövőre is hozz el bennünket ide, ahol nagyon jól éreztük magunkat, nagyon gazdag élményben volt részünk, és nem voltunk egyedül szárnyaid alatt - még Karácsony napján sem.

tigriske
2008. december 26.
Karácsony napján
 
 

Mikulás túra 2008. december 6.

2009.01.01. 22:37 - loyer

Címkék: túra mikulás kirándulás

 

Sziasztok!

Mikulás túra... mint minden évben, most is megtartottuk, ugyan gyerekek nem igazán jöttek, de helyettesítettük őket, mi felnőttek.
Nagy létszámmal indultúnk útnak Makkosmária felé, gyönyörű szép napos időben, voltunk ott is rendesen, több mint huszonöten, dehát nem is ez számít, hanem hogy újra együtt a csapat, újak és régiek újfent.
Leértünk Makkosmáriára, \"Mikulásunk\" elvonult átöltözni, mi szelíden félrehúzódtunk addig - ne zavarjuk a cuccolásban - ment a tracsi, a fotózás, a nevetgélés - majd megjelent a Télapó is, nagy fehér szakállával, és előkerültek a finomságok - szaloncukrok, csomagok - édességek, sósak, mákosok, töltöttek - pazar volt... a legfinomabb egy szórt túrós volt, igazi ritkaság, köszönjük szépen.
Majd miután kitomboltuk éhségünket - a Mikulás is átöltözött túravezetőnek -elindultúnk a KFKI felé, ott volt a túra vége (márakinek), mert nem igazán szándékoztunk még hazamenni ebben a nagyon szép napos időben.
Élveztük az erdő adta csendet, a természet szépségét, és továbbmentünk Frank-hegynek, hogy megnézzük a csodálatos kilátást Budapestre - mert abból sohasem elég - szeretett városunk most is méltóságteljesen feküdt előttünk, tényleg nagyon szép volt és nagyon messze el lehetett látni.

Majd Irhás-árok felé vettük az utunkat és ballagtunk le jókedvvel a város felé, ahol mindenki kedve szerint szállhatott fel megszokott járművére és mehetett haza - tele élményekkel, enyhe fáradtságérzéssel.

Ez a Mikulás túra is nagyon jól sikerült - élveztük minden percét - köszönjük szépen túravezetőnknek - Lacinknak - hogy gazdag, szép élményben részesített bennünket ezen a napon is, és töretlenül, kitartóan végigjárja velünk azokat az utakat, amelyeket annyira nagyon szeretünk.

tigriske
2008. december 6.

 

2008. november 22. Nagykovácsi- Nagyszénás

2009.01.01. 22:13 - loyer

Címkék: túra kirándulás

Sziasztok!

Újra itt :)

Országjárók köre, 2008. november 22-én szombaton, csapatlétszám cca 30 fő, ebből hazaért velünk 27 :) - a többi ember elkóricált :)
Útvonalunk: Solymár, Nagyszénás, Nagykovácsi.
De menjünk szépen sorjában.

9 óra Moszkva tér, szép napos délelőtt, ahhoz képest, hogy egész éjszaka tombolt a szél és esett az eső - gyönyörű idő.
Lassan összejött a nép, indulunk Hűvösvölgy felé villamossal, majd Sojmár felé vesszük az irányt - busszal.

Szépen, lassan, komótosan elindultunk Jegenye-völgy felé, mindenki tele energiával és jókedvvel, megy a sutyorgás, beszélgetés, hisz\\\' rég nem láttuk egymást, majd 5 km után megérkeztünk a Muflon itatóhoz - ez jól is jött, mert napfény ide- vagy oda, ugyancsak átfáztunk, ittunk egy kis meleget, ettünk egy kis hideget, aztán újra fel a hátizsákot - mentünk a Zsíros hegy felé.

Itt már változatos volt az időjárás, kaptunk mindent az égiektől, napfényt, szelet, havat, virágot, fát, jó szót, gyönyörű panorámánk volt a Pilisre, Pilisvörösvárra és a környező falvakra - csodálatos sziklák meredeztek felénk, rengeteg fotó készült, érdemes lesz megnézni a galériában, és miután kifagyoskodtuk magunkat, elindultunk Nagyszénás felé.
Itt is volt panoráma, gyönyörű, feledhetetlen kilátás a tájra - jó magasan voltunk (550 m)- lehetetlen volt nem látni a táj szépségét.
Utána Kutya hegy felé vettük az irányt, onnan mentünk le Nagykovácsiba.
Egyre sűrűbben esett a hó, a szél is kitett magáért, de megérte a fáradtságot, mert mindenkit kiszakított a mindennapokból, kikapcsolódtunk rendesen, és kellő fáradtsággal érkeztünk meg három óra körül - Nagykovácsiba.

Kedvünk még most is töretlen volt - nem fogott ki rajtunk az időjárás - ment még mindig a traccs és viháncolás :)

Nagyon jó és kellemes túra volt, köszönjük a fáradtságodat Laci.

Tigriske
2008.11.22.